Wat is Machine to Machine M2M

Op dit moment zijn de meeste gebruikers op het internet geen levende wezens, maar Machines. Machines die met elkaar communiceren op het internet noemt men het “internet of Things”afgekort als “IoT.
Denk daarbij aan toepassingen met sensoren, mobiele communicatie verbindingen, meetsystemen ed. Een actueel voorbeeld is de slimme energie meter die automatisch het energieverbruik registreert en gegevens doorgeeft aan een server die op zijn beurt de gegevens verwerkt. Deze informatie uitwisseling en handelingen worden uitgevoerd zonder handmatige tussenkomst van mensen. Deze vorm van communicatie noemt men “Machine to Machine” communicatie ook wel afgekort als “M2M”.

Om machines (devices) met elkaar te laten communiceren heb je diverse componenten nodig. De belangrijkste onderdelen voor M2M communicatie zijn o.a. opnemers, sensoren, RFID, vast en/of mobiel internet en dedicated besturingssoftware.

Mifi-hotspot levert mobiele internet oplossingen in de vorm van industriële M2M mobiele routers, M2M Antennes en toebehoren. Mifi-Hotspot levert op gebied van Machine to Machine routers de high end merken Peplink, Teltonika, Cradlepoint en Nettcom. Op gebied van antennes leveren wij de merken Poynting; Panorama en SCAN antennas.